Programma

 
Nederlands ontwerp staat wereldwijd hoog aangeschreven. Of het nu gaat om architectuur, media, mode of design: ontwerp van Nederlandse bodem doet het zowel in eigen land als ver daar buiten goed en wordt gezien als innovatief, prikkelend en gebruikersvriendelijk. Met meer dan 403.000 werknemers is deze creatieve sector in Nederland geen randverschijnsel, maar een snel groeiende, volwaardige bedrijfstak die een substantiële bijdrage levert aan de economie.
 
Interieur heeft veel raakvlakken; het bevindt zich op het snijpunt van architectuur, design en mode. Maar ook uit kunsthistorisch, antropologisch en cultureel perspectief is het interieur van belang. Interieurarchitectuur is een belangrijke economische activiteit: als onderdeel van de groeiende architectuur- en designsector is het een niet te onderschatten motor voor de meubel- en interieurmaterialensector, de bouw- en bouwmaterialenindustrie, maar ook voor gerelateerde sectoren als financiering, facility management, media en mode.
 
Interieurarchitectuur is dienstbaar en sociaal (zorg), draagt bij aan de identiteit van zijn gebruikers (lifestyle), is duurzaam (hergebruik), verantwoordelijk (veiligheid, gezondheid), vertegenwoordigt een grote economische waarde (bouw, inrichting, financiering) en is een belangrijke cultuurdrager (erfgoed, multiculturaliteit). Modieus of tijdloos, een interieur kan ons uitdagen, verpozen, vermaken, verzorgen en behoeden.
 
Het interieur is de architectuur van de toekomst. Veiligheid, gezondheid en welbevinden zijn de belangrijke maatschappelijke thema’s. Met een krimpende en vergrijzende bevolking zullen we ons steeds meer toeleggen op de individuele en kleinschalige vormgeving van onze directe leefomgeving, waarbij de focus steeds meer op duurzame ontwikkeling en hergebruik zal liggen. Design en architectuur zijn niet langer fashionable, maar moeten concrete antwoorden geven op gebruikerswensen en verbetering van ons welzijn. Goed ontworpen interieurs geven die meerwaarde aan de belevingswaarde en de gebruikskwaliteit van onze directe omgeving, aan ons gevoel van welbevinden en daarmee aan de kwaliteit van ons leven.
 
 
 
Thema>
Events>  Meetings>  Workshops>