Behoud van Binnen

Symposium over behoud en beheer van historische interieurs
Amsterdam, 9 oktober 2013
 
Wat doet zonlicht met een waardevol interieur? En stof? Waarom begint het behoud van de binnenkant bij de buitenkant van het gebouw? Hoe zet je hier vaklieden en vrijwilligers goed voor in? En waarom zijn planmatig onderhoud en inspectie belangrijk? Dit alles en meer hoort u op het symposium 'Behoud van binnen'.

 
De sprekers op het symposium belichten zowel de theoretische als de praktische kant van behoud en beheer. Zij delen hun kennis en kunde met u op het gebied van het in stand houden van interieurs. Tijdens de parallelsessies in het middagprogramma is er gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen en resultaten. In de pauzes kunt u het beursgedeelte bezoeken. En u ontvangt Nederlands eerste praktijkgerichte boek over preventieve conservering van interieurs. Dit boek bevat de meest actuele inzichten om schade aan interieurs te voorkomen.
 
Kijk voor alle onderwerpen en sprekers in het programma (pdf 0,1 MB).
 
Waar en wanneer
Het symposium vindt plaats op woensdag 9 oktober 2013 in Theater Tuschinski in Amsterdam. Het programma begint om 9.30 uur en eindigt om 16.45 uur met een borrel.
 
Voor wie
Het symposium is van belang voor iedereen die te maken heeft met waardevolle interieurs of elementen daarvan: beheerders, eigenaren, monumentenambtenaren, architecten, adviseurs, restauratoren, conservatoren, kunsthistorici en uitvoerende medewerkers.
 
Kosten
De kosten bedragen € 215,- per persoon, inclusief het boek. Voor studenten geldt een speciaal tarief van € 100,-. Er zijn tolken en hoofdtelefoons beschikbaar voor degenen die het Engels onvoldoende beheersen.
 
Aanmelden
Gebruik dit formulier om u aan te melden.
 
Afmelden
Afmelden kan kosteloos en zonder opgaaf van reden tot één week van tevoren. Doet u dit schriftelijk via Marbles, Carla Jansen, carla.jansen@xs4all.nl. Daarna blijft u de deelnemersbijdrage verschuldigd, maar kan een collega uw plaats overnemen.
 
Informatie

Voor inhoudelijke informatie kunt u zich richten tot Harrie Schuit, specialist preventieve conservering interieurs bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, h.schuit@cultureelerfgoed.nl. Vragen over de aanmelding en betaling stelt u aan Marbles, Carla Jansen, carla.jansen@xs4all.nl