AMS 3.0 Amsterdamse interieurs in je broekzak

AMS 3.0 is een App voor de smartphone, waarmee het interieur van gebouwen en het verhaal daarachter zichtbaar kan worden gemaakt.

AMS 3.0 is een App voor de smartphone, waarmee door middel van QR codes aan de gevel het interieur van gebouwen en het verhaal daarachter zichtbaar kan worden gemaakt. Met behulp van interactieve 360˚ fotografie krijgt de voorbijganger een beeld van wat zich achter de voordeur bevindt, met alle denkbare daarbij horende informatie.
Amsterdam staat bekend als creatieve stad. Kruisbestuiving tussen creatieve en technologische innovatie leidde al eerder naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van Travel Technology (TomTom, Layar). AMS 3.0 is een platform dat de data van de stad gaat blootleggen.
 
AMS 3.0 is een applicatie voor de smartphone die de interieurs die in veel gevallen onzichtbaar blijven middels 3D fotografie en film en korte informatieve tekst ontsluit. Een combinatie van historische stijlkamers, oorspronkelijke en hedendaagse interieurs levert bewoners en bezoekers van de stad een experience waarmee zij meer inzicht krijgen in de oorsprong, geschiedenis en huidige huisvesting van de stad.
 
Organisatie: Concern.nu, Hogeschool van Amsterdam, 7Scenes, Waag Society
Plaats: Amsterdam, Grachtengordel
Periode: Doorlopend
 
Terug naar Evenementen overzicht