november 2010

Theo Lunsingh Scheurleer lezing

Sinds 2005 organiseert de Stichting Het Nederlandse Interieur de lezing, waarvoor een internationaal befaamd spreker op interieurgebied wordt uitgenodigd. De lezing zal in 2013 als onderwerp hebben de internationale invloeden op het Nederlandse interieur. Daarbij kan men denken aan oude invloeden (Egypte, China, Italië), koloniale invloeden (Indie en Batavia, Suriname en Antillen) als recente cultuur invloeden.

ECIA General Assembly

De European Council of Interior Architects is de koepelorganisatie van 16 nationale vakverenigingen van interieurarchitecten in Europa. De jaarlijkse General Assembly van de leden zal in 2013 aansluitend aan de World Interiors Meeting plaatsvinden in Amsterdam.
 

Internationale invloeden op het Nederlandse interieur

De Stichting Het Nederlandse Interieur (SHNI) stimuleert de integrale, multi-disciplinaire studie van het interieur door kennis te bundelen en invalshoeken samen te brengen. In 2013 organiseert de SHNI een serie lezingen, excursies en studiedagen met als thematische onderlegger de internationale invloeden op het Nederlandse interieur. Daarbij kan men denken aan oude invloeden (Egypte, China, Italië), koloniale invloeden (Indie en Batavia, Suriname en Antillen) als recente cultuur invloeden.
 

Excursies Amsterdamse School Interieurs

Museum het Schip zal in 2013 rondleidingen in bijzondere Amsterdamse School interieurs organiseren.

Adriaan Dortsman, De Ideale Gracht

Museum van Loon toont het verhaal van het 17e eeuws pand aan de hand van de interieurwijzigingen. 8 februari - 9 juni 2013

Van krotwoning tot Amsterdamse School

Amsterdamse Schoolmuseum het Schip toont de ontwikkeling van het Amsterdamse interieur