september 2010

Debat reeks

Discussie en kennisuitwisseling in een reeks debatten rond het historisch, cultureel, artistiek en economisch belang van interieurarchitectuur. Doelgroep: interieurarchitecten, architecten, vormgevers, publicisten, studenten, beleidsmakers en publiek

Icamt Congress

Het jaarlijkse congres van het International Committee for Architecture and Museum Techniques van de ICOM, de International Council of Museums. Het congres zal een overzicht geven van recente Amsterdamse en Nederlandse museum projecten: Hermitage, Het Stedelijk Museum, Rijksmuseum, Filmmuseum, Scheepvaartmuseum, Ons Lieve Heer op Solder, Joods historisch Museum, het Grachtenhuis, House of Bols, nieuwe inrichting Amsterdam Museum, Paleis op de Dam etc.
 

Het duizend stoelen plan

De World Interiors Meeting, het internationale hoogtepunt voor de vakgemeenschap, zal naar verwachting plaatsvinden in de Beurs van Berlage. Zou het niet een mooi idee zijn om de congreszaal helemaal vol te zetten met alle stoelen van Nederlands fabrikaat, van alle Nederlandse fabrikanten?

Zorg; thuis in een vreemde omgeving

We gebruiken er steeds meer van, maar niemand wil het nodig hebben; zorg (vrij naar Nietsche; iedereen wil oud worden, maar niemand wil het zijn). Er is inmiddels het nodige onderzoek gedaan naar de invloed die de ruimtelijke omgeving heeft op gezondheid en welbevinden. In Nederland zijn recent enkele spraakmakende ziekenhuis- en zorgconcepten ontwikkeld, waarin de belevingswaarde van de gast of bewoner centraal staat.